Bio

 

ietara

Ietje Selder

Geboren in Eindhouven. Artiest, choreografe, buikdanseres, docente, tandartsassistente en moeder van 2 zonen en inmiddels oma van 3 kleinkinderen.

Ietara was al danseres en docente voordat zij de oriëntaalse dans ontdekte, en is als oriëntaalse danseres reeds jarenlang bekend vanwege haar verfijnde danstechniek en mysterieuze slangenshows.

1980: Na vele malen de eerste prijs behaald te hebben als disco danseres (eerste van Nederlands Limburg en tweede tijdens de kampioenschappen van België) richtte zij op jonge leeftijd haar eerste eigen dansschool op: Ietara’s Disco Ballet.
Deze moderne vorm van dans leverde haar meer dan 100 enthousiaste leerlingen op. Hiernaast was Ietara reeds vijf jaar verbonden aan het kunstencentrum in Helmond, waar zij als dansdocente les gaf in oriëntaalse dans.

 

 

Naast haar werk als dansdocente verzorgde ze workshops en optredens in binnen- en buitenland en organiseerde ze bruisende vrouwenfeesten. Zo was ze reeds te gast in o.a. Duitsland, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Turkije en Egypte. Ook trad ze op in Kongo voor de de ambasade van Kinshasha. Tevens werkte zij aan radio en tv programma’s mee o.a. bij Felice Incredible en de rode loper, Bart Peters en de droomfabriek, tv-spotjes, een video opname voor de speelfilm Close en een tv special voor Andre Rieu!

Ruim 20 jaar lang danste ze de sterren van de hemel in de Efteling waar zij als danseres met tijgerpythons een van de hoofd acts is van het avond programma Fata Morgana.

Haar passie is dansen en Ietara streeft er naar om de oriëntaalse dans erkenning te geven zodat iedereen deze prachtige dans in al haar verschillende stijlen kan waarderen als een hoogwaardige kunstvorm!

Anno 2022: Samen met haar showteam ‘The Dancing Flames’ betreedt Ietara nog menig podia! Ook geeft ze wekelijkse lessen in o.a. Oriëntaalse dans, Zumba en dans & beweging voro ouderen.

Hieronder een interview van Ietara door het Nederlandse Buikdansblad ‘Raqs Wa Risala’ .

raqswarisala-13-3217 copy17 raqswarisala-13-3218 copy18

Leave a Reply