Bio

 

ietara

Ietje Selder

Artiest, buikdanseres met slangen, docente, tandartsassistente en moeder van 2 zonen.

Ietara was al danseres en docente voordat zij de oriëntaalse dans ontdekte, en is als oriëntaalse danseres reeds jarenlang bekend vanwege haar verfijnde danstechniek en mysterieuze slangenshows.

Na vele malen de eerste prijs behaald te hebben als disco danseres (eerste van Nederlands Limburg en tweede tijdens de kampioenschappen van België) richtte zij op jonge leeftijd haar eerste eigen dansschool op: Ietara’s Disco Ballet. Deze moderne vorm van dans leverde haar meer dan 100 enthousiaste leerlingen op. Hiernaast was Ietara reeds vijf jaar verbonden aan het kunstencentrum in Helmond, waar zij als dansdocente les gaf in oriëntaalse dans.

 

 

 

Naast haar werk als dansdocente verzorgt zij workshops en optredens in binnen en buitenland. Zo was zij reeds te gast in o.a. Duitsland, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Turkije, Egypte en Kongo waar zij optrad voor de ambassade van Kinshasa! Ook werkte zij aan radio en tv programma’s mee o.a. bij Felice Incredible en de rode loper, Bart Peters en de droomfabriek, tv-spotjes, een video opname voor de speelfilm Close en een tv special voor Andre Rieu! Al zestien jaar lang danst zij de sterren van de hemel in de Efteling waar zij als danseres met tijgerpythons een van de hoofd acts is van het avond programma Fata Morgana.

Haar passie is dansen en Ietara streeft er naar om de oriëntaalse dans erkenning te geven zodat iedereen deze prachtige dans in al haar verschillende stijlen kan waarderen als een hoogwaardige kunstvorm!

Ietara brengt niet alleen haar danskunst over bij haar leerlingen en publiek, maar ook haar levensenergie en de vrolijkheid van haar karakter!

 

Hieronder een interview van Ietara door het Nederlandse Buikdansblad ‘Raqs Wa Risala’ .

raqswarisala-13-3217 copy17 raqswarisala-13-3218 copy18

Leave a Reply